We don’t see things as they are, we see them as we are

Marlen Beek-Visser is auteur van boeken en korte verhalen. Haar debuut-thriller Stem! (ondertitel 'Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt') verscheen in 2015. Stem! is een kritische kanttekening naar de maakbaarheid van succes en wat dat doet met kwetsbare mensen. Dit debuut werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

Eind 2016 verscheen Marlens tweede thriller Meesterdeal. Een thriller waarin hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Dit brengt de nodige spanningen met zich mee binnen het gezin. Meesterdeal is een ethisch vraagstuk, verpakt in een spannend verhaal. Hoe fout is de docent? En is alles geoorloofd als je je kind wil beschermen?

Marlen publiceerde eerder een vijftiental korte verhalen in verhalenbundels. Zo verscheen haar verhaal DNA-test in een bundel voor een goed doel, waarbij de line-up werd gevormd door auteurs als Kees van Kooten, Mensje van Keulen en Susan Smit.Schrijver Abdelkader Benali koos haar verhaal Zwarte kapitein voor publicatie in de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Met Project X won zij de Literaire Prijs van Wageningen, terwijl zij bij een schrijfwedstrijd voor Margriet een tweede plaats behaalde met haar verhaal Hulplijn.

 

Naast het schrijven van boeken en verhalen geeft Marlen op verzoek workshops creatief schrijven en organiseert zij twee keer per jaar een toegankelijke schrijfweek: in Italie en op een authentiek zeilschip op de Waddenzee (zie onder Schrijfvakanties op deze site).

Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs, die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr.

 

Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs

Verhalenbundels met een publicatie van Marlens hand