We don’t see things as they are, we see them as we are

Marlen Beek-Visser is auteur bij Uitgeverij Prometheus. Daarnaast schrijft zij voor Storytel. Momenteel werkt zij aan een luisterserie in opdracht van Storytel, een zogenaamde Storytel Original. Hierna start zij met haar volgende thriller die eind 2018 - begin 2019 bij Prometheus verschijnt.

Nominatie Schaduwprijs

Marlens debuut-thriller Stem! (ondertitel 'Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt') verscheen in 2015. Stem! is een kritische kanttekening naar de maakbaarheid van succes. Dit debuut werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

Ethisch vraagstuk

Eind 2016 verscheen Marlens tweede thriller Meesterdeal. Een thriller waarin hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Meesterdeal is een ethisch vraagstuk, verpakt in een spannend verhaal. Hoe fout is de docent? En is alles geoorloofd als je je kind wil beschermen?

Literaire prijs Wageningen

Marlen publiceerde eerder een vijftiental korte verhalen in verhalenbundels. Schrijver Abdelkader Benali koos haar verhaal Zwarte kapitein voor publicatie in de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Met Project X won zij de Literaire Prijs van Wageningen en bij een schrijfwedstrijd van het weekblad Margriet behaalde ze de tweede plaats met haar verhaal Hulplijn.

Schrijfvakanties

Naast het schrijven van boeken en verhalen geeft Marlen workshops creatief schrijven en organiseert zij twee keer per jaar een toegankelijke schrijfweek: in Italie en op een authentiek zeilschip op de Waddenzee (zie onder Schrijfvakanties op deze site).

Moordwijf

Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr.

 

Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs

Verhalenbundels met een publicatie van Marlens hand