Boekencontract bij Prometheus

Marlen heeft een contract voor twee thrillers getekend bij de gerenommeerde uitgeverij Prometheus. Ze zette haar handtekening in aanwezigheid van directeur-uitgever Mai Spijkers. Na Simone van der Vlugt en Esther Verhoef is zij de derde Nederlandse thrillerschrijfster binnen de literaire uitgeverij. Haar eerste boek voor Prometheus verschijnt eind 2018 - begin 2019.

 

 

 

Luisterserie voor Storytel

Momenteel schrijft Marlen een exclusieve luisterserie voor Storytel (het 'Netflix voor luisterboeken'). Een luisterserie is een compleet boek, opgedeeld in 10 afleveringen. Eén aflevering staat gelijk aan 1 uur luisteren.

Een aantal Nederlandse auteurs is gevraagd om deze zogenaamde Storytel Orginals te schrijven. Marlen is een van die auteurs.  

Nieuw: (lang) schrijfweekend op een authentiek zeilschip

Compleet verzorgd schrijfweekend (vr t/m ma) op een authentiek zeilschip op de Waddenzee. Maximaal 10 cursusplaatsen beschikbaar, partners kunnen met korting mee.

Voor meer info: zie pagina 'Schrijfvakanties' op deze site.

Boekpresentatie Meesterdeal

De boekpresentatie van Meesterdeal vond plaats bij boekhandel De Kler in Leiderdorp.

Het eerste exemplaar van Meesterdeal werd uitgereikt aan auteur en columnist David Endt (voormalig teammanager en vertrouwenspersoon bij Ajax 1).

Stem! als luisterboek verkrijgbaar

Vanaf nu is Stem! (ondertitel: als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt) ook verkrijgbaar als luisterboek. Via je abonnement op Storytel of los verkrijgbaar via Luisterrijk. Stem! werd in juni 2016 genomineerd voor de Schaduwprijs, de prijs voor de beste spannende debuutroman van het jaar.

Cover Meesterdeal

In Meesterdeal lopen de spanningen in het gezin van Lierop hoog op als Bo bij toeval ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Als in dezelfde tijd een geheim wordt onthuld waarover Bo en haar man Adam jarenlang hebben gezwegen, dreigt hun dochter Eva nog verder van hen af te drijven. De spanningen op Adams werk maken de sfeer er niet beter op. Buiten Adam om probeert Bo de crisis op te lossen, maar net als ze de confrontatie met Eva's docent wil aangaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweeg brengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter, die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds meer van haar vervreemdt? En wat is de rol van Yannick, het ongrijpbare vriendje van Eva?

Meesterdeal verschijnt in de december 2016. 

Stem! genomineerd voor Schaduwprijs 2016

Stem! is een van de drie genomineerde boeken voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Tijdens de Avond van het Spannende Boek, op 2 juni, wordt de uitslag door de vakjury bekendgemaakt. De andere twee genomineerde boeken zijn Lieve edelachtbare van Max van Olden (Ambo|Anthos) en De kamers van Lucas de Waard (De Geus). De Schaduwprijs is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. 

 

Nieuw: Compleet verzorgde schrijfweek in Italie

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige authentieke Italiaanse platteland, ver weg van verkeer, telefoon en andere stoorzenders vind je een plek waar je alle tijd, rust en ruimte ervaart om te schrijven. 

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven, als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert. Een week die helemaal in het teken staat van jouw verhaal.

Voor meer informatie zie onder 'Schrijfvakantie' op deze site.

Stem! beste nieuwkomer in 2015

Beste Nederlandse nieuwkomer in 2015 in Thrillerland. Dat is wat thrillercommunity Thrillerlovers over Stem! zegt:

'Ook schreven onze Nederlandse en Vlaamse auteurs weer de prachtigste en spannendste boeken. De 2 die mij hierin het meest opvielen, was aan de ene kant de Nederlandse Marlen Beek-Visser, die met Stem! een niet alledaagse thriller afleverde en de populaire talentenjachten eens van een andere kant belicht. Wat mij betreft krijgt Marlen de prijs voor beste NL nieuwkomer in 2015 in thrillerland. Een ander die ook een prijs verdient is de Vlaamse Anne-Lauren Van Neer. Zij krijgt van mij de originaliteitsprijs, met haar Justine, schreef zij een ontzettend origineel verhaal dat je met een grote glimlach en ontzettend veel plezier zult lezen.'

Anne-Jan de Jong - Thrillerlovers

Eervolle vermelding Stem!

‘Terugkijkend op 2015: een boek dat minimaal een eervolle vermelding verdient, is Stem! van Marlen Beek-Visser. Ze houdt ons ongesuikerd een spiegel voor: hang naar roem kan funest zijn voor ons alledaagse functioneren. Vooral in deze tijd, waarin de media ons tal van podia bieden, proberen steeds meer individuen boven hun eigen kunnen uit te stijgen. Hoofdpersonage in Stem!, de 28-jarige einzelgänger Trudy, is hier een extreem voorbeeld van. Haar obsessie om een talentenjacht à la Idols te winnen, sloopt langzaam maar zeker haar zachte inborst. Vriendschap kan haar geen duit meer schelen. Een missie moet worden volbracht. Trudy mag dan wel een fictief personage zijn, ze staat symbool voor een op het eerste oog onschuldig gevaar, dat in onze maatschappij aan een opmars bezig is. Komt het op een dag tot een uitbarsting, dan heeft Marlen Beek-Visser in ieder geval gewaarschuwd.’

Jean-Paul Collin - recensent Hebban

Moordwijven in de Literaire Thrillersalon

Op 15 november werder vijf van de tien Moordwijven tijdens een interview in de Literaire Thrillersalon (Amsterdam) aan de tand gevoeld door auteurs Carla de Jong en Annet de Jong. 

Met Isa Maron, Ingrid Oonincx, Hilde Vandermeeren, Liesbeth van Kempen en Marlen Beek-Visser

Tweede druk voor Stem!

21 oktober 2015

Feestelijk momentje: de tweede druk van Stem! is verschenen! 

Zoetermeer is op zondagmiddag 25 oktober 'the place to be' voor thrillerfans. En de Moordwijven zijn erbij! Wie kunnen we die dag begroeten? Gratis entree. 

Hebban nieuws: het programma van het Nederlands Thrillerfestival is rond! Het belooft een mooie dag te worden voor thrillerfans. Een unieke mogelijkheid om meer dan twintig thrillerschrijvers op één plek te ontmoeten.  

http://www.hebban.nl/p/thrillerfestival2015/nieuws/programmering-editie-2015

Vanaf nu mag ik mezelf officieel een Moordwijf noemen

THRILLERSCHRIJFSTERS BUNDELEN KRACHTEN MET ‘MOORDWIJVEN’

Een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters is – in navolging van ‘Killer Women’ in Engeland – een schrijverscollectief gestart onder de naam ‘Moordwijven’ (subtitel: ‘Partners in Crime’). Hoewel verschillende thrillerauteurs interesse hebben getoond, wordt het startsein gegeven door dit viertal: Anita Larkens (o.a. De Betrokkenen), Marlen Beek-Visser (Stem!), Isa Maron (o.a. De Noordzeemoorden), Liesbeth van Kempen (Gevaarlijk Spel). De verwachting is dat meer schrijfsters zich bij  het collectief zullen aansluiten. De ‘Moordwijven’ zullen hun krachten bundelen om:

- zich met hun werk te onderscheiden in de overvloed  aan thrillers op de boekenmarkt, o.a. door middel van gezamenlijke presentaties, signeersessies, workshops.

- met elkaar van gedachten te wisselen / elkaar feedback te geven.

- elkaar te versterken door actieve promotie van de groepsleden (bijv. op social media ).

Met een gedeelde inzet hopen de ‘Moordwijven’ een herkenbaar gezicht te vormen richting  lezers en pers en collectief en individueel meer rendement (naamsbekendheid, publiek) te behalen.

De oprichtingsvergadering van ‘Moordwijven’ heeft inmiddels plaatsgevonden.  De aftrap is gegeven op 2 september, net voor de opening van het nieuwe boekenseizoen.

‘Moordwijven’ heeft een eigen Twitteraccount: @moordwijven en een eigen Facebookpagina: Moordwijven.

Handafdruk vereeuwigd op Writers Walk of Fame, Rokin in Amsterdam

Op 10 juli 2015 werd de Writers Walk of Fame op het Rokin in Amsterdam onthuld. De handafdrukken van zo´n 200 auteurs zijn vereeuwigd in stoeptegels voor het pand van Boekhandel Scheltema. We liggen daar de komende jaren gezellig met elkaar in zon, regen en wind. Hoeveel schoenzolen en naaldhakken zullen ons betreden, en vooral van wie? 

 

Stem! in top 3 Thrillerlovers - eerste half jaar 2015

Kat van den Hoven (beheerder Thrillerlovers): 'Hier mijn persoonlijke top 3 van de eerste helft van dit jaar. Wat een moeilijke opgave was dat! Eigenlijk bijna een onmogelijke keuze, ik heb zoveel goede boeken gelezen, die mij verrast hebben, waaronder debuten maar ook van de al bekendere auteurs. Waarom eigenlijk een top 3 en geen top 5? Maar goed  uiteindelijk ben ik er dan toch uitgekomen. Ik heb er bewust voor gekozen om boeken te selecteren die dit jaar uit zijn gekomen, natuurlijk las ik ook boeken die reeds eerder verschenen. Maar het ging over het eerste halfjaar van 2015.'

Kijk mee naar mijn top 3

1. Esther Verhoef – Lieve mama
2. Linda Jansma – Verbroken
3. Marlen Beek – Visser – Stem!

Stem! in de Thriller Top 10 van Vrouw (Telegraaf)

De redactie van Vrouw (Telegraaf) tipte Stem! als een van de 10 thrillers die je deze zomer moet meenemen naar het strand of het terras.

Stem! is Boek van de Maand op Vrouwenthrillers.nl

Nadat Passagier 23 van Sebastian Fitzek Boek van de Maand Juni was, is Stem! door Vrouwenthrillers.nl aangewezen als Boek van de Maand Juli:

Vrouwenthrillers: 'Stem! is het debuut van Marlen Beek-Visser. Een thriller met onvoorziene wendingen en een briljante ontknoping. Alles in de goede verhouding, een debuut dat zich onderscheidt met een verhaal dat er regelrecht inhakt. Goed voor 5 sterren.'

Presentatie 'Is debuteren in deze tijd nog wel mogelijk?'

Op 11 juni gaf ik in Leiden de presentatie  'Is debuteren in deze tijd nog wel mogelijk?'

Rozemarijn Stegeman, Redacteur Boeken van CLEEFT maakte een verslag:

DE DO’S EN DON’TS VAN EEN SCHRIJVERSDEBUUT TIJDENS “IS DEBUTEREN IN DEZE TIJD WEL MOGELIJK?”

Ongeveer een miljoen Nederlanders spelen met het idee om een boek te schrijven. Zo’n 60.000 mensen zijn hier serieus mee bezig en slechts een klein percentage van dit aantal slaagt erin een boek op de markt te brengen. Marlen Beek-Visser is een van de gelukkigen: in april dit jaar kwam haar thrillerdebuut ‘Stem!’ uit. Tijdens de lezing “Is debuteren in deze tijd wel mogelijk?” vertelt ze aan aanstaande schrijvers en lezers over het wie-wat-waar van debuteren.

In een kleine zaal in de bibliotheek in Leiden, CplusB, verzamelt zich op donderdagavond 11 juni een kleine groep mensen voor de lezing. Marlen Beek-Visser biedt iedereen een kopje koffie of thee aan en dan beginnen we met een voorstelrondje. Vrijwel iedereen blijkt bezig te zijn met het schrijven van boeken. De één heeft al drie ongepubliceerde boeken op de harde schijf van zijn laptop staan, terwijl de ander nog hard aan zijn debuut werkt of slechts met het idee speelt. Allemaal willen ze graag hetzelfde weten: hoe speel je jezelf in de kijker bij uitgeverijen en kom je in boekwinkels te liggen?

Initiatief nemen

Marlen beantwoordt deze en andere vragen aan de hand van drie onderwerpen: het schrijfproces, het zoeken van de uitgever en het in de markt zetten van je debuut. De zin ‘laat je stem horen’ vormt de rode draad van de lezing: het is volgens Marlen ontzettend belangrijk om jezelf op de kaart te zetten bij uitgeverijen en daarna bij je lezersdoelgroep. Ze vertelt bijvoorbeeld hoe ze zelf in boekhandels ging staan om te signeren en mensen die naar thrillers keken haar debuut aanraadde. Ook in het contact met uitgeverijen blijkt gewoon op mensen afstappen het beste te werken. ‘Netwerken’ is dus een sleutelwoord.

Praktische tips

Deze drie thema’s zijn doorspekt met Marlens praktische tips. Zo vertelt ze over het belang van een schrijfritme en een eigen schrijfstijl. In het begin stelde ze zichzelf bijvoorbeeld tot doel zo’n 3000 woorden per week te schrijven, om zo in het ritme te blijven. Deze praktische tips zijn het grootste pluspunt van deze avond voor Ingrid de Vries (31): “Ik vond het echt heel leerzaam en heb zeker niet het gevoel dat ik voor niks ben gekomen! Vooral de eigen ervaringen van Marlen en de do’s en don’ts vond ik heel fijn om te horen. En natuurlijk is haar verhaal heel herkenbaar, omdat ik zelf ook probeer te debuteren.”

Interactie

Tijdens de presentatie is er volop ruimte voor vragen. Zo willen mensen weten hoe een pr-plan er precies uitziet en of Marlen zelf al haar eigen schrijfstijl had gevonden. Ook geven de deelnemers elkaar tips en wisselen ze persoonlijke contacten bij uitgeverijen uit. Rond kwart over negen komt een medewerker van de bibliotheek waarschuwen dat ze gaan sluiten en dat we nu echt moeten gaan afronden. Toch blijven mensen na afloop hangen om nog iets aan Marlen te vragen of ervaringen uit te wisselen. Het willen debuteren schept een band en er is meer dan genoeg om over na te praten.

Over de rode loper met 192 auteurs - verhuizing Scheltema

Bijzondere dag: de verhuizing van Boekhandel Scheltema naar het Rokin in Amsterdam op 21 mei 2015. Eerst onze handafdruk in het gips, die in stoeptegels worden vereeuwigd. Daarna met 192 andere auteurs over de rode loper door Amsterdam, ieder met een eigen stapeltje boeken. Aansluitend een feestelijke borrel.

In de link hieronder mijn uitgebreide verslag, dat ik op verzoek van Thrillerlezers.blogspot maakte:

http://thrillerlezers.blogspot.nl/2015/05/verhuizing-scheltema-weergaloos-feest.html

Boekpresentatie Stem!

Op vrijdagavond 10 april vond in Leiderdorp de lancering plaats van mijn debuut-thriller Stem!. Het eerste exemplaar was voor verfilmd thrillerauteur Judith Visser.

 

Stem! is leestip van de redactie van Flair (Flair nr. 13, 25 maart 2015)

Dubbelinterview in culturele glossy LOS Magazine, jan 2015. Vanaf 7 januari t/m 7 maart gratis verkrijgbaar op de bekende afhaalpunten in de Leidse regio.

Presentatie voor 400 beginnende schrijvers met als thema 'Is debuteren in deze tijd nog wel mogelijk?' Evenement Schrijf!2015

Interview in magazine Management Kinderopvang

Vorige maand op de cover van het magazine Management Kinderopvang, nu, een maand later, het interview zelf in het volgende nummer. En dat als gevolg van een onbedoelde persoonsverwisseling door de eindredactie. Ze hebben het netjes opgelost.

Het is nooit te laat om covermodel te worden

Coverfoto en interview in het magazine Management Kinderopvang. Over mijn werk als manager bedrijfvoering bij een kinderopvangorganisatie, in combinatie met mijn leven als schrijfster (oktober 2014)

Research voor Stem!

In gesprek met Niels Geusebroek over zijn deelname aan The Voice of Holland: research voor mijn thriller Stem!  is steeds weer een feestje!

Event: culturele talkshow Podium Pitch Leiden

Loslopende Meliefje auteurs gesignaleerd op Nederlands Thrillerfestival

Op 26 oktober, tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer, dook er af en toe spontaan eentje op: een auteur die een verhaal heeft geschreven voor de verhalenbundel 'Meliefje Meliefje wat wil je nog meer'. Het gezamenlijk project voor het goede dierendoel schept een band, dus een groepsfoto was snel gemaakt. V.l.n.r.: Judith Visser, Mirjam Hildebrand, Linda Jansma, Marlen Beek-Visser, Michael Berg en Jean Paul Colin. En dan was daar ook nog Thomas Olde Heuvelt, maar die had zich achter een pilaar verstopt.