We don’t see things as they are, we see them as we are

Marlen is auteur bij Uitgeverij Prometheus en Storytel. 

Marlens nieuwste thriller is verschenen! 

In Noodlot valt de Postcodeloterij-hoofdprijs op een klein dorp dat uit maar 1 postcode bestaat. Hiermee zijn alle inwoners óf winnaar óf verliezer. Dit zet de verhoudingen op scherp, met alle gevolgen van dien. 

Bestel een gesigneerd exemplaar via deze link: Noodlot bestellen

Kijk hier de boeklancering van Noodlot terug: Noodlot Live Boekpresentatie

 

Nominatie Schaduwprijs

Marlens debuut-thriller Stem! (ondertitel 'Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt') verscheen in 2015. Stem! is een kritische kanttekening naar de maakbaarheid van succes. Dit debuut werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

Ethisch vraagstuk

Eind 2016 verscheen Marlens tweede thriller Meesterdeal. Een thriller waarin hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Meesterdeal is een ethisch vraagstuk, verpakt in een spannend verhaal. Hoe fout is de docent? En is alles geoorloofd als je je kind wil beschermen?

Storytel Original

In opdracht van Storytel schreef Marlen de Storytel Original luisterserie Latte Macchiato. Een spannende feelgoed in 10 afleveringen met als thema 'foute' mannen. Latte Macchiato behoorde in 2018 tot de top 5 van meest beluisterde Storytel Originals. 

Literaire prijs Wageningen

Marlen publiceerde eerder een vijftiental korte verhalen in verhalenbundels. Schrijver Abdelkader Benali koos haar verhaal Zwarte kapitein voor publicatie in de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden en met Project X won zij de Literaire Prijs van Wageningen

Schrijfcursussen / schrijfvakanties

Naast het schrijven van boeken en verhalen geeft Marlen workshops creatief schrijven (zie onder Schrijfcursussen op deze site of klik hier) en organiseert zij een tot twee keer per jaar een toegankelijke schrijfweek in Frankrijk (zie onder Schrijfweek Fr. op deze site of klik hier).

Moordwijf

Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr.

 

Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs

Verhalenbundels met een publicatie van Marlens hand