Nieuw in 2020: compleet verzorgde schrijfcursus (week) in Frankrijk

Compleet verzorgde schrijfweek in Frankrijk

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige Franse platteland, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, vind je een plek waar je alle tijd en ruimte ervaart om te schrijven. In een schitterende omgeving, ten westen van Bourges, bevindt zich het boerenbedrijf van Isabel en David, bestaande uit een sfeervol huis met ruime kamers en een zwembad in de tuin, een grote binnenplaats, een authentieke gite met enkele kamers en diverse bijgebouwen. Dit alles omringd door een enorme tuin met onder andere kippen en uitgestrekte velden met bloeiend gewas. 

Voor foto's, zie de pagina 'Fotoalbum' op deze site.

Schrijfcursus

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wil schrijven, als je er echt werk van wil maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops door schrijfcoach/auteur Marlen Visser en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert.

De schrijfworkshops zijn van 10.00-12.30 uur. Na de lunch kies je een plekje in de tuin of aan de tafel in de woonkamer. Of zit je liever in je eigen kamer? Alles mag. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om je over te geven aan het schrijfproces. Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen tijdens een lange wandeling of tijdens een bezoek aan een historisch stadje in de omgeving. 

Op en top verzorgd

Isabel en David, de Brits/Franse eigenaren van Domaine de Fonsegre, verwennen je iedere dag op en top.

Het zwembad is 's ochtends al open voor een frisse duik, voor wie dat wil. Daarna geniet je van een gezond ontbijt, waarna we met elkaar aan de slag gaan.

Voor de lunch staan afwisselende gerechten op het menu, zoals een salade, een verse soep of een broodvariatie.

Na een middag schrijven, wandelen en borrelen schuif je aan aan de tafel op het terras voor een gezamenlijke maaltijd: iedere dag een andere culinaire verrassing. Tijdens het diner delen we verhalen en hebben vooral veel plezier met elkaar. 

 

Data schrijfweek: 18-25 oktober, 2020 onder voorbehoud van corona

Waar: Frankrijk, Domaine de Fonsegre, Magny-Cours

Aantal deelnemers cursus: minimaal 4, maximaal 9 deelnemers

Prijs: € 795,- per persoon (o.b.v. een tweepersoonskamer), inclusief schrijfworkshops, verblijf en volpension, exclusief reis. Partners zijn welkom voor € 595,-. Deze prijs is exclusief schrijfworkshops.

Toeslag voor een eenpersoonskamer is € 110,-

Bereikbaarheid: Magny Cours ligt op 785 km rijden vanaf Utrecht. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Nevers (op 15 km) en de dichtstbijzijnde luchthaven is Clermont-Ferrand (op 180 km). Vooraf brengen we deelnemers die samen willen reizen met elkaar in contact. 

 

Compleet verzorgd betekent:

Schrijftijd

Elke ochtend een inspirerende schrijfworkshop* door auteur/schrijfcoach Marlen Visser (o.a. bekend van de voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Stem!).

* Onderwerpen schrijfworkshops zijn onder andere:

-          Starten met schrijven / hoe vind je tijd om te schrijven?

-          Structuur / plot / perspectief

-          Overtuigende personages

-          Stijl

-          Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?

-          Levensverhalen schrijven 

Volpension

-          7 overnachtingen 

-          Dagelijks ontbijt, lunch en diner

-          Onbeperkt koffie, thee en water tussendoor

-          Wijn en fris tijdens het diner

Terugkomdag

Elk jaar organiseert Marlen een 'Terugkomdag', waarvoor alle voormalige deelnemers van de schrijfweken en -weekenden worden uitgenodigd. Het programma is zo samengesteld dat cursisten van verschillende schrijfweken en -weekenden elkaar treffen en van en met leren. Zo ontstaan mooie kruisbestuivingen en nieuwe contacten.

Verhalenbundel

In 2019 is voor het eerst een verhalenbundel samengesteld met verhalen van voormalige deelnemers van de schrijfweken. De bundel werd gepresenteerd tijdens de Terugkomdag en was daarna voor iedereen te koop.

Zo zijn onze schrijfvakanties geen losstaande weken, maar de start van een mooi en nuttig schrijfnetwerk voor alle deelnemers.

 

Voor aanmelden en/of meer informatie, mail naar info@marlenvisser.nl

 

 

 

 

 

Deze schrijfvakanties worden ook vermeld op www.schrijvenonline.org, een interessante website voor beginnende schrijvers.