Compleet verzorgde schrijfcursus of schrijfretraite in Italie

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige, authentieke Italiaanse platteland, ver weg van verkeer en andere stoorzenders vind je een plek waar je alle tijd en ruimte ervaart om te schrijven. In het glooiende landschap van Le Marche staat countryhouse Montesoffio. Een sfeervol huis met moderne appartementen in een groene oase van rust. 

Schrijfcursus

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven, als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops door schrijfcoach/auteur Marlen Visser en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert. De schrijfworkshops zijn van 9.30-12.00 uur. Na de lunch kies je een plek onder de olijfbomen, aan een tafel op het terras of trek je je terug in een hangmat onder de pruimenbomen. Of zit je liever binnen in je eigen kamer? Alles mag. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om je over te geven aan het schrijfproces.

Schrijfretraite 

Voor schrijvers die al over de nodige kennis beschikken en die meters willen maken bieden we in dezelfde weken de schrijfretraite aan: gedurende drie middagen neem je deel aan een intervisiesessie van 1,5 uur, waarbij we met elkaar dieper ingaan op bepaalde thema's. De opgedane kennis pas je toe op je eigen werk en bespreken we met elkaar. Alle ochtenden en een groot deel van de middagen heb je tijd om te schrijven, waardoor je daadwerkelijk meters kunt maken. 

Op en top verzorgd

Anja en Emile, de eigenaren van Montesoffio, verwennen je iedere dag op en top.

Het zwembad is 's ochtends geopend voor een frisse duik. Daarna geniet je van een gezond ontbijt met zelfgebakken brood, waarna je met elkaar aan de slag gaat.

Voor de lunch staan afwisselende gerechten op het menu, zoals een pastasalade, een verse soep of een heerlijke bietenpizza.

Na een middag schrijven, wandelen en borrelen schuif je aan aan de lange tafel buiten onder de kersenboom voor een gezamenlijke Italiaanse maaltijd: iedere dag weer een culinaire verrassing. Tijdens het vers bereide driegangendiner genieten we met z'n allen van gerechten als spinaziericotta, lasagne met verse rozemarijn of ossobuco. We delen verhalen en anekdotes en hebben vooral veel plezier met elkaar. 

 

Data schrijfweek:

- 13 t/m 20 juni 2020

Waar: Italië, Le Marche, Country house Montesoffio (makkelijk te bereiken via het vliegveld van Bologna of Ancona).

Aantal deelnemers schrijfcursus: minimaal 4, maximaal 9 deelnemers

Aantal deelnemers schrijfretraite: minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

Prijs schrijfweek: € 765,- per persoon (o.b.v. een tweepersoonskamer), inclusief schrijfworkshops, verblijf en volpension, exclusief vliegreis. Partners zijn welkom voor € 565,-. Deze prijs is exclusief schrijfworkshops.

Prijs schrijfretraite: € 665,- per persoon (o.b.v. een tweepersoonskamer), inclusief intervisiesessies, verblijf en volpension, exclusief vliegreis. Partners zijn welkom voor € 580,-. Deze prijs is exclusief intervisiesessies.

Toeslag voor een eenpersoonskamer is € 110,-

Bereikbaarheid: per vliegtuig met Ryanair, Transavia, KLM. Je reist vanaf de luchthaven Eindhoven, Schiphol of Weeze naar Ancona of Bologna. Wij brengen alle deelnemers vooraf met elkaar in contact zodat jullie samen kunnen reizen. Voor de transfer van het vliegveld in Italie naar Montesoffio kun je met meerdere deelnemers voordelig een auto huren of gezellig met de trein gaan.  

 

Compleet verzorgd betekent:

 Schrijftijd

- Voor de deelnemers van de schrijfweek: elke ochtend een inspirerende schrijfworkshop* door auteur/schrijfcoach Marlen Visser (o.a. bekend van de voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Stem!).

- Voor de deelnemers van de retraite: intervisiesessies gedurende drie middagen, onder leiding van auteur/schrijfcoach Marlen Visser. Thema's nader te bepalen.

 

* Onderwerpen schrijfworkshops zijn onder andere:

-          Starten met schrijven / hoe vind je tijd om te schrijven?

-          Structuur / plot / perspectief

-          Overtuigende personages

-          Stijl

-          Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?

-          Autobiografie / levensverhaal schrijven 

 

Volpension

-          7 overnachtingen op het landgoed o.b.v. een 2-persoonskamer met eigen badkamer

-          Dagelijks ontbijt en lunch met verse producten

-          Welkomstdiner op zaterdag

-          Overige avonden een culinair Italiaans driegangendiner

-          Onbeperkt koffie, thee en water tussendoor

-          Wijn en fris tijdens het diner

-          Afscheidsavond in een authentiek plaatselijk restaurant

 

Overig

Rondom Montesoffio kun je heerlijk wandelen en Middeleeuwse stadjes ontdekken. Binnen twintig minuten ben je bij de kust.

 

Terugkomdag

Elk jaar organiseert Marlen een 'Terugkomdag', waarvoor alle voormalige deelnemers van de schrijfweken worden uitgenodigd. Het programma is zo samengesteld dat cursisten van verschillende schrijfweken elkaar treffen en van en met leren. Zo ontstaan mooie kruisbestuivingen en nieuwe contacten.

Verhalenbundel

In 2019 is voor het eerst een verhalenbundel samengesteld met verhalen van voormalige deelnemers van de schrijfweken. De bundel werd gepresenteerd tijdens de Terugkomdag en was daarna voor iedereen te koop.

Zo zijn onze schrijfvakanties geen losstaande weken, maar de start van een mooi en nuttig schrijfnetwerk voor iedereen die hieraan deelneemt.

 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze schrijfweek? Dat kan, via:

marlenbeek@casema.nl

of

www.montesoffio.com

 

Tot ziens op landgoed Montesoffio!

 

Deze schrijfweken worden ook vermeld op www.schrijvenonline.org, een website vol inspiratie voor beginnende schrijvers.