Compleet verzorgde schrijfcursus of schrijfretraite in Italie

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige, authentieke Italiaanse platteland, ver weg van verkeer en andere stoorzenders vind je een plek waar je alle tijd en ruimte ervaart om te schrijven. In het glooiende landschap van Le Marche staat countryhouse Montesoffio. Een sfeervol huis met moderne appartementen in een groene oase van rust. 

Schrijfcursus

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven, als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops door schrijfcoach/auteur Marlen Beek-Visser en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert. De schrijfworkshops zijn van 9.30-12.00 uur. Na de lunch kies je een plek onder de olijfbomen, aan een tafel op het terras of trek je je terug in een hangmat onder de pruimenbomen. Of zit je liever binnen in je eigen kamer? Alles mag. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om je over te geven aan het schrijfproces.

Schrijfretraite 

Voor schrijvers die al over de nodige kennis beschikken en die meters willen maken bieden we in dezelfde weken de schrijfretraite aan: gedurende drie middagen neem je deel aan een intervisiesessie van 1,5 uur, waarbij we met elkaar dieper ingaan op bepaalde thema's. De opgedane kennis pas je toe op je eigen werk en bespreken we met elkaar. Alle ochtenden en een groot deel van de middagen heb je tijd om te schrijven, waardoor je daadwerkelijk meters kunt maken. 

Op en top verzorgd

Anja en Emile, de eigenaren van Montesoffio, verwennen alle deelnemers met gezamenlijke Italiaanse maaltijden aan de lange tafel buiten onder de kersenboom. Wakker worden met een plons in het zwembad, daarna een gezond ontbijt met zelfgebakken brood en dan met elkaar aan de slag. 

 

Data:

- 18 t/m 25 mei 2019

- 21 t/m 28 september 2019

Waar: Italië, Le Marche, Country house Montesoffio (makkelijk te bereiken via het vliegveld van Bologna of Ancona).

Aantal deelnemers schrijfcursus: minimaal 4, maximaal 9 deelnemers

Aantal deelnemers schrijfretraite: minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

Prijs schrijfweek: € 765,- per persoon (o.b.v. een tweepersoonskamer), inclusief schrijfworkshops, verblijf en volpension, exclusief vliegreis. Partners zijn welkom voor € 565,-. Deze prijs is exclusief schrijfworkshops.

Prijs schrijfretraite: € 665,- per persoon (o.b.v. een tweepersoonskamer), inclusief intervisiesessies, verblijf en volpension, exclusief vliegreis. Partners zijn welkom voor € 580,-. Deze prijs is exclusief intervisiesessies.

Bereikbaarheid: per vliegtuig met Ryanair, Transavia, KLM. 

 

Compleet verzorgd betekent:

 Schrijftijd

- Voor de deelnemers van de schrijfweek: elke ochtend een inspirerende schrijfworkshop* door auteur/schrijfcoach Marlen Visser (o.a. bekend van de voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Stem!).

- Voor de deelnemers van de retraite: intervisiesessies gedurende drie middagen, onder leiding van auteur/schrijfcoach Marlen Visser. Thema's nader te bepalen.

 

* Onderwerpen schrijfworkshops zijn onder andere:

-          Starten met schrijven / hoe vind je tijd om te schrijven?

-          Structuur / plot / perspectief

-          Overtuigende personages

-          Stijl

-          Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?

-          Autobiografie / levensverhaal schrijven 

 

Volpension

-          7 overnachtingen op het landgoed o.b.v. een 2-persoonskamer met eigen badkamer

-          Dagelijks ontbijt en lunch met verse producten

-          Welkomstdiner op zaterdag

-          Overige avonden een gezamenlijke Italiaanse maaltijd

-          Onbeperkt koffie, thee en water tussendoor

-          Wijn en fris tijdens het diner

-          Afscheidsavond in een plaatselijke restaurant

 

Overig

-          Toeslag voor 1-persoonskamer is € 110,-

-          Rondom Montesoffio kun je heerlijk wandelen en Middeleeuwse stadjes ontdekken. Binnen twintig minuten ben je bij de kust.

 

Voor meer informatie en/of aanmelden:

marlenbeek@casema.nl

of

www.montesoffio.com

 

Tot ziens op landgoed Montesoffio!