Marlen is journalist, auteur, schrijfcoach en redacteur. Ze studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool.

In het dagelijks leven combineert zij het geven van schrijfcursussen, schrijfcoaching en manuscriptredactie met het schrijven van boeken, verhalen en artikelen.  Daarnaast organiseert zij twee keer per jaar een  schrijfvakantie.

Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs, die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het schrijven van gezamenlijke verhalen en het organiseren van lezersactiviteiten. Op dit moment schrijft Marlen samen met de Moordwijven het wekelijks thrillerfeuilleton De Prooi voor Margriet.nl en de cosycrime-serie De Cocktailmoorden voor uitgeverij De Fontein. 

Schrijfwedstrijden

Tot 2011 schreef Marlen voornamelijk zakelijke teksten. Eind 2011 begon zij met het schrijven van haar eerste thriller. Om te toetsen of haar werk potentie had deed ze mee aan schrijfwedstrijden, waarmee ze in totaal zo'n vijftien publicaties in verhalenbundels won. 

Obsessieve zoektocht

Na dit oefenmateriaal werd het tijd voor het echte werk. Het doel was om een boek te schrijven voor een grote doelgroep. Met het bekijken van een uit de hand gelopen auditie van een Britse uitzending van X-Factor was het idee geboren voor haar volgende thriller: in Stem!  volgen we de obsessieve zoektocht van een jonge vrouw naar erkenning en waardering. Deelname aan de populaire talentenjacht Stem!  lijkt het antwoord op alle mislukkingen in haar leven. Waarbij het doel de middelen heiligt en elke denkbare grens wordt overschreden. 

Nominatie Schaduwprijs

Stem! verscheen in april 2015 en werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor de beste spannende debuutroman van Nederland.

Eind 2016 verscheen Marlens tweede thriller, Meesterdeal. Een thriller waarin de spanningen hoog oplopen als hoofdpersoon Bo ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). 

Storytel

In de zomer van 2018 werd Latte Macchiato gelanceerd, de luisterserie die Marlen in opdracht van Storytel schreef. Deze zogenaamde Storytel Original is feitelijk een compleet boek, opgedeeld in tien afleveringen. Latte Macchiato is ingesproken door actrice Peggy Vrijens.

Prometheus

In 2019 tekende Marlen een boekencontract voor twee thrillers bij Uitgeverij Prometheus. Haar thriller Noodlot verscheen in 2020. Peter R. de Vries las geheel belangeloos het manuscript van Noodlot en voorzag het van professioneel commentaar.

 

Deel deze pagina