Deel deze pagina

Schrijfvakantie Plus


Volg je schrijfdroom op een toplocatie met vrij uitzicht over het Limburgse landschap

 

Plus: workshop ‘Podcast intro’ en workshop ‘(in)spreken/presenteren’

 

Tijdens de Schrijfvakantie Plus krijg je een palet aan workshops en inspiratiesessies aangeboden, waarmee je je positie als schrijver versterkt én waarmee je verhaal echt gaat leven.

Niet alleen het verhaal in je boek, maar ook je verhaal als schrijver.

 

Het glooiende Limburgse landschap is de plek waar het gebeurt. Rust en ruimte om je heen, de ideeën vallen je hier als vanzelf in.

 

Wat kun je verwachten?

 

  • Schrijfcursus door schrijfcoach/auteur Marlen Visser: 6 schrijfworkshops waarmee je echt verder komt
  • Inspirerende intervisiesessies en individuele coaching voor retraite-deelnemers
  • Facultatief: workshop ‘Podcast Intro’ en workshop ‘(In)spreken/presenteren’ door content-creator/radio-dj Garro Wiersema
  • 7 overnachtingen op een toplocatie, in een privékamer met eigen badkamer
  • Culinaire verrassingen door onze chef de cuisine 
  • Volpension, inclusief onbeperkt koffie, thee en (verse) tussendoortjes
  • Niet schrijvende partners, vrienden, vriendinnen kunnen met korting mee (en kunnen ook deelnemen aan de facultatieve workshops van Garro)

Schrijfcursus en schrijfretraite - voor startende en ervaren schrijvers

Of je nu net bent begonnen met schrijven, of al een of meer boeken hebt geschreven, schrijfcoach Marlen denkt met je mee en geeft je adviezen op maat, waardoor je jouw verhaal in de steigers kunt zetten of je (volgende) boek naar een hoger niveau kunt tillen.

Je kunt kiezen voor de schrijfcursus of de schrijfretraite, net wat bij jou past.

 

Schrijfcursus (roman, levensverhaal, thriller, feelgood, young adult)

De schrijfworkshops vinden ’s ochtends plaats. Marlen neemt je stap voor stap mee in het schrijven van je boek. Hoe trek je jezelf over de schrijfdrempel heen en hoe zet je een structuur op, zodat de ideeën die in je hoofd rondcirkelen een plek krijgen? Wat maakt een personage door en door menselijk en hoe trek je de lezer jouw verhaal in?

Je doorloopt elke fase van het schrijven van je boek, vanaf de eerste zin tot aan je zoektocht naar een uitgever. Ook handig als je al wat verder bent met schrijven.

 

Schrijfretraite

Heb je al een boek geschreven of schrijfcursussen gevolgd, dan ben je uiteraard nog altijd welkom bij de schrijfworkshops, maar je kunt ook kiezen voor de schrijfretraite. Samen met de andere retraitedeelnemers volg je twee intervisiesessies onder leiding van Marlen, waarin je ervaringen uitwisselt, je uitdagingen in de groep gooit en teksten met elkaar deelt. Met als resultaat een nieuwe impuls voor je schrijfproces en jouw verhaal. Onderdeel van het retraiteprogramma is een 1-op-1 coachingsgesprek met Marlen, (indien gewenst) aan de hand van een tekst die je vooraf inlevert.

 

Verbreding: ‘Workshop ‘Podcast Intro’ (apart af te nemen)

De podcast is het snelst groeiende medium van de laatste jaren. Word je uitgenodigd voor deelname aan een podcast dan is het handig als je al vertrouwd bent met het horen van je eigen stem horen en het spreken met een koptelefoon op.

Maak je een podcast, dan heb je als schrijver een extra medium om je boek of je schrijverschap te delen met je lezerspubliek.

In deze workshop, die eenmalig in de middag plaatsvindt, leert presentator/radio-dj Garro

je de do’s en don’ts van het podcast maken en ga je aan de slag in onze twee studio’s.

Iedereen kan iets vertellen, maar hoe je het vertelt, bepaalt of je de luisteraar weet te boeien en weet vast te houden. Ook kom je te weten hoe je podcast zijn weg vindt naar de luisteraar. Het mooie: je oefent meteen in de praktijk, met echte opnames.

Met een eigen podcast-serie werk je aan je merk als schrijver, ook voordat je gedebuteerd bent. 

 

Verbreding: ‘Workshop ‘(In)spreken/presenteren’ (apart af te nemen)

Tegenwoordig is de schrijver zelf bijna net zo belangrijk als zijn of haar boek. Als schrijver moet je ook ‘een verhaal hebben’.

In deze workshop, die eenmalig in de middag plaatsvindt, leert presentator/radio-dj Garro

je hoe je je als schrijver presenteert en ga je aan de slag in onze studio’s. Ook leer je de basisbeginselen van het vak van stem-acteren. Handig als je je eigen boek wil inspreken, maar ook nuttig voor lezingen en presentaties.

Kortom: hoe zorg je dat je als schrijver het gezicht en de stem van jouw boek wordt?

Culinaire hoogstandjes

De Blauwe Tafel is onze cateraar. ’s Morgens word je door chef de cuisine Annet verwend met een gezond en gevarieerd ontbijt, ‘s middag met een verse lunch en ‘s avonds met een verrassend diner. Annet kookt met smaak en liefde. Ze gebruikt eerlijke producten, ingrediënten van het seizoen en uit de streek. Tussendoor is er koffie en thee met wat lekkers en er staat altijd een schaal met 'appeltjes voor de dorst'. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om te schrijven en te genieten.

 

Accommodatie

Je verblijft in een gerenoveerde boerderij met een sfeervolle leefruimte en een aparte eetkamer, met rondom een fenomenaal uitzicht over de groene omgeving.

Tussendoor kom je helemaal tot jezelf in je privékamer met eigen badkamer en toilet.

Op het terras voor de boerderij geniet je van hetzelfde panoramische uitzicht.

 

Omgeving

Natuurlijk kom je ook om 'gewoon' te schrijven. Buiten de sessies om heb je alle tijd om meters te maken. En tijdens een wandeling in de omgeving doe je nieuwe inspiratie op. De natuur bevindt zich recht voor je neus en het historische plaatsje Margraten ligt op een kwartiertje lopen. Hier kun je een terrasje pakken, maar ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats.

Praktische informatie

 

Data: 10-17 juni 2024  of  28 okt - 4 nov 2024


Plaats: Groot Welsden, Limburg

 

Kosten

Schrijfcursus: 6 schrijfworkshops, alle overnachtingen (privékamer met eigen badkamer), volpension, koffie, thee en (verse) tussendoortjes: € 1.475,- all-in

 

Schrijfretraite: 2 intervisiesessies, 1 individueel coachingsgesprek, alle overnachtingen (privékamer met eigen badkamer), volpension, koffie, thee en (verse) tussendoortjes: € 1.275,- all-in

 

Niet schrijvende kamergenoot: alle overnachtingen, volpension, koffie, thee en (verse) tussendoortjes: € 845,- all-in

 

Verbreding:

  • Workshop Podcast Intro, inclusief studiogebruik:  € 60,- per deelnemer
  • Workshop  (In)spreken/presenteren, inclusief studiogebruik: € 60,- per deelnemerMeer weten, of meteen aanmelden? Mail naar info@marlenvisser.nl of bel naar 06-10932414Deze schrijfcursussen staan ook op www.schrijvenonline.org,de inspiratiebron voor beginnende schrijvers.