Recensie Meesterdeal door Samenlezenisleuker

De cover:

Een schoolbord met daar de titel in het krijt en een stoel ervoor, simpel maar het triggert zeker door de cover tekst. Dus oppakken en snel de achterflap lezen!

De achterflap:

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor van school, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Bo’s echtgenoot Adam dreigt met onorthodoxe maatregelen die de situatie alleen maar zouden verergeren. Yannick, de ongrijpbare vriend van Eva, die sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van hun gezin, heeft een geheel eigen wijze van reageren.

Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en bij wie ze haar hart kan luchten. Emiel trekt zich Bo’s situatie aan en weet wel een manier om haar te helpen.
Net als Bo op het punt staat om de confrontatie met Eva’s mentor aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds verder van haar af drijft? De ongrijpbare Yannick? En Emiel, is die ooit wel te vertrouwen geweest?

Mijn mening:

Oi oi oi wat een origineel boek!! En wat een fijne, pakkende schrijfstijl! Je wordt meegenomen in het leven van Bo dat compleet op de kop komt te staan. Haar onorthodoxe manier van handelen doet je hoofdschudden tijdens het lezen en toch is het geloofwaardig en zo te begrijpen. Er zitten sublieme plottwists in die je echt niet aan ziet komen.

Eva is als personage helemaal “af”. Alles klopt, je ziet het gewoon voor je hoe ze als een echte puber reageert en denkt dat ze heel wat is met haar 16 jaar. Adam, Yannick en Emiel staan als een huis en vooral Emiel geeft je vanaf het begin de kriebels. Yannick is duidelijk een opgewonden standje en ook een echte puber en Adam lijkt een einzelgänger en hij blijft lang niet te doorgronden en dan opeens is daar BAM ADAM. Zoooooo stille wateren en zo…… Prachtig gedaan en zo onverwacht dat dat gedeelte van het boek vijf sterren waard is!

Marlen pakt een maatschappelijk probleem aan in deze vlot lezende thriller en maakt bespreekbaar wat ouders van pubermeisjes een nachtmerrie zou lijken. Met daarnaast geweldige psychologische spelletjes en plot wendingen die je aan de bladzijdes geplakt houden.

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Originaliteit: 5

Plot: 5

Psychologie: 4

Spanning: 4

Vier en halve sterren voor Meesterdeal.

Corina Nieuwenhuis.

Recensie Meesterdeal door Mustreads or not

Meesterdeal, wanneer je het in handen krijgt en je leest de achterkant dan hoop je dat je het nooit hoeft te overkomen. Je dochter een affaire met een veel oudere man, de leraar in dit geval, is dit fout is er liefde in het spel of is dit je reinste misbruik. Er loopt een hoop mis in het gezin van Lierop, niet alleen de affaire drukt een stempel op het gezin maar ook manlief Adam gedraagt zich eigenaardig. Al met al heeft Bo het zwaar te verduren thuis.

Marlen Beek Visser, neemt je in Meesterdeal gelijk mee in een heerlijke leesflow, wegleggen is bijna niet mogelijk want er zit een fijne spanningsboog in waardoor je door blijft lezen. Je wilt weten waar het heen gaat, je maakt je zorgen om Eva, leeft mee met Bo en vraagt je af wat er met Adam aan de hand is. Kortom het gehele gezin van Lierop heeft je aardig in hun macht.

De personages in Meesterdeal maken het verhaal sluitend, er zijn er een paar bij die je echt de kriebels over de rug doen laten lopen. Marlen beschrijft ze erg goed, ze laat ze bijna tot leven komen in haar beschrijving want met Bo en Eva heb ik echt te doen in het verhaal, maar van de heren in deze Meesterdeal daar kan ik wel soep koken. Marlen laat de spanning heerlijk op lopen en wanneer je denkt het gaat die kant op, zit je er waarschijnlijk helemaal naast! In ieder geval de plot wendingen volgen elkaar naar het einde toe in razend tempo op en Marlen weet je meerdere malen te verrassen. Waardoor wegleggen geen optie meer is.

Marlen weet je in Meesterdeal vaak op het verkeerde been te zetten, doordat ze er meerdere malen een twist in brengt houdt het je op scherp en blijf je geboeid tot het einde toe, geen enkel moment verzwak je in Meesterdeal. De onderwerpen in het verhaal zijn allen aangrijpend waardoor het verhaal een extra diepgang krijgt.

Vechten voor alles wat je lief is.. Hoe ver ga jij?

5-sterrenrecensie Vrouwenthrillers.nl

Een debuut dat zich onderscheidt met een verhaal dat er regelrecht inhakt

Recensie Stem! - Marlen Beek-Visser

VrouwenThrillers.nl (Wendyw) op 20 juni 2015

De 28-jarige Trudy is een vrouw die eenzaam door het leven gaat. Ze heeft een saai baantje waar ze samen werkt met Vincent, die altijd alleen maar commentaar heeft en zich beter voelt dan zij. Het contact met haar moeder en haar zus is minimaal en veel vrienden heeft ze ook niet. Als ze de blinde Jochem tegenkomt, attendeert hij haar erop dat ze een hele mooie stem heeft en daar iets mee moet gaan doen. Trudy besluit zich op te geven voor de talenjacht Stem! en ze heeft weer een doel voor ogen. Als dit allemaal gaat lukken dan zien de mensen haar eindelijk staan en zal er een wereld voor haar open gaan. Senna, een zangeres, is een van de juryleden. Trudy, vastbesloten deze talenjacht te gaan winnen, probeert op allerlei manieren met Senna in contact te komen. De talenjacht wordt een obsessie voor Trudy, zo ook de belangstelling voor Senna. Trudy begint alles buiten proporties te zien en grenzen worden overschreden.

 
'Een gelukzalig gevoel stroomt door haar lijf. De overwinning is tastbaar dichtbij. Ze moet er bijna van huilen, maar slikt de brok in haar keel verwoed weg. Nog even, en alle remmen kunnen los.'
 
Een thriller met als onderwerp een talentjacht. Ik heb absoluut niets met talentenjachten en had dus wel even mijn twijfels alvorens Stem! te gaan lezen. Maar ik was wel nieuwsgierig, juist omdat dit een debuut-thriller is. En ik heb genoten van deze thriller. Een origineel verhaal, korte en krachtige hoofdstukken, geschreven met een vlotte pen.
Een aantal hoofdstukken gaan terug in de tijd en vertellen over Trudy's verleden. Geen gemakkelijk verleden. Ze hoorde nergens bij en werd veel gepest. Steun van haar moeder kreeg ze niet en nog steeds worstelt Trudy zich door het leven heen. Het verhaal van Trudy is de psychologische factor in dit boek en laat je als lezer veel begrijpen, al is het meeste dat ze doet niet goed te keuren.
 
'Ze dwingt haar stem om alles te geven. Het voelt goed. Nu gaat het gebeuren! Een gelukzalig gevoel stroomt door haar lijf.'
 
De twee verhaallijnen, die van Trudy en van Senna, zijn prima te onderscheiden van elkaar en beide worden verteld vanuit de derde persoon. Verhalen die precies de goede aantrekkingskracht hebben en als lezer word je compleet overrompeld. Wendingen die niet te voorzien zijn en dan is er ook nog die ene twist die maakt dat de ontknoping briljant is. Een thriller met echt alles in een goede verhouding. Zo zie je maar weer, het onderwerp kan je als lezer misschien niet aanspreken, toch zit er misschien een geweldig verhaal in zo'n boek. Dit heb ik met Stem! aan den lijve ondervonden. Weer een fantastische thriller van Nederlandse bodem, een debuut dat zich onderscheidt met een verhaal dat er regelrecht inhakt.


Oordeel: 

Recensie Thrillerlezers

Een origineel boek met vaart, humor, diepgang in karakters, uiteindelijk spanning en een prachtig plot. 

 
 
Marlen Beek-Visser is auteur van boeken en korte verhalen. Haar debuut-thriller Stem! verscheen op 10 april 2015. De ondertitel 'Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt' verraadt het actuele karakter van haar boek, dat niet alleen thrillerlezers aanspreekt, maar ook liefhebbers van talentenjachten op televisie. (Bron: www.marlenbeekvisser.nl )

De cover: knallend rood, een microfoon, het vormt een mooi geheel met de titel, alles duidend op een talentenjacht.

Op naar de achterflap:

Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd.
Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste ‘blinde auditie’ een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te krijgen, om écht gezien te worden.
Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem! (een programma á la The Voice). Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna, één van de juryleden van het programma.
Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens. Lukt het Trudy om door te dringen tot de audities van Stem! ? Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt?

Mijn mening:
Door het pakkende, spannende proloog rol je maar wat graag verder het verhaal in. Het verhaal dat wordt verteld vanuit Trudy en Senna. Twee zeer verschillende dames en grotere tegenpolen dan deze twee kan ik me haast niet voorstellen.
Het verhaal begint onderhoudend. De schrijfstijl is bijzonder fijn, de hoofdstukken kort, een introductie in de roerige levens van de personages waar de spanning niet direkt vanaf druipt maar waar elk hoofdstuk weer zo weet te eindigen dat je graag verder wil lezen.
Senna, een BN’er met alle poespas en relationele verwikkelingen vandien. En dan Trudy. Wat is ze op briljante wijze neergezet en uitgewerkt. De hoofdstukken met betrekking tot Trudy spelen zich tevens af in de verleden tijd. Langzaam maar zeker ga je steeds beter snappen waarom Trudy is wie ze is. Complex, gevaarlijk maar ze weet je hart te stelen. Het mooie is dat je verstand weet: ‘Dit kan écht niet’ en dat je gevoel neigt te zeggen: ‘Ach Trudy ik snap het wel!’ Zelfs wanneer het een dode betreft. 
Ook alle personages die bij Trudy en Senna horen zijn voldoende uitgewerkt en passen perfect in het verhaal. Wanneer het verhaal verder vordert zijn er ineens goede wendingen, de spanning loopt op en op en wat een plot!
Geweldig hoe alles op voor mij toch compleet onverwachte wijze in elkaar valt.

Conclusie:
Een origineel boek met vaart, humor, diepgang in karakters, uiteindelijk spanning en een prachtig plot. Ik heb er echt uren leesplezier aan beleefd.

4 sterren
 
Karin Meinen - 3 oktober 2015

Recensie De Boekensalon

Een zinderend debuut met een zeer spannende verhaallijn

Stem! Marlen Beek-Visser

11 juni 2015

Trudy is een onopvallende vrouw van 28 die weinig sociale contacten heeft. Bovenal is ze erg labiel. Dit blijkt als ze na een compliment van een vreemde in de ban raakt van het winnen van talentenshow Stem! Ze gaat op zangles en heeft al voor ogen welke coach ze wil: Senna. Trudy infiltreert op slinkse wijze in Senna’s leven en gaat hierbij ver voorbij alle normen en waarden. Zelfs Senna’s dochter is niet veilig voor Trudy en dat terwijl Senna toch al met de nodige privéproblemen te kampen heeft. Trudy’s aanvankelijke gedrevenheid slaat over in een ware obsessie. Een obsessie met fatale gevolgen. Dit zinderende debuut heeft een zeer spannende verhaallijn. Er staan twee hoofdrolspelers centraal. De hoofdstukken zijn kort. Ze beslaan meestal anderhalf tot twee pagina’s, en er wordt gewisseld tussen de twee verhaallijnen die nauw op elkaar aansluiten. De spanningselementen zijn goed over het boek verdeeld waardoor je gestimuleerd wordt om verder te lezen. Bovenal is het thema talentenjachten erg actueel.

Recensie verhalenbundel 'Meliefje Meliefje wat wil je nog meer?'

Recensie: Selene

Afwisselende dierenverhalen voor het goede doel

door Selene op 13-11-2014

'Meliefje, meliefje' is een bundel met verhalen over dieren van 28 verschillende auteurs. De meeste verhalen zijn beschrijvingen van eigen ervaringen of meningen, een deel is verzonnen. Ook stonden er een paar gedichten in, maar verreweg de meeste bijdragen waren verhalen. De opbouw van het boek is heel geschikt om steeds een verhaaltje (of meer) te lezen na het avondeten, omdat het allemaal echt korte stukjes zijn.

De leukste stukjes zijn de eigen ervaring van Susan Smit (pagina 32-35), het gedicht van Netty van Kaathoven (pagina 58-59) en het verzonnen verhaal 'DNA-test' van Marlen Beek-Visser (pagina 118-128). Al deze teksten zijn vrolijk en positief ten opzichte van dieren.

Er stonden ook een aantal teksten in die geschreven waren door leden van de Partij voor de Dieren. Dit was op zich wel te verwachten, maar deze waren mij een beetje te politiek getint. Ook stonden er in verhouding redelijk veel verhalen en beschrijvingen in over mishandeling en/of verwaarlozing van dieren. Deze problemen werden in de verhalen grotendeels opgelost, maar dat waren niet de prettigste verhalen om te lezen. Het laatste verhaal is ook niet echt positief, wat erg jammer is. Daardoor blijf je als lezer met het idee achter dat het in totaal niet een erg vrolijk boek was, terwijl er echt wel een paar leuke stukjes instonden.

De schrijfstijl verschilde erg per verhaal, maar alle stukjes waren op een prettig leesbare manier geschreven. Wel stonden er een aantal storende fouten in. Op pagina 16 stond bijvoorbeeld: "wormen, krekels, sprinkhanen, astroïden". Astroïden? Ik kan geen dier/insect vinden dat zo heet... Misschien was een voetnoot wel handig geweest in dit geval.

Het idee om een boek uit te geven met dierenverhalen om geld in te zamelen voor een goed doel, is leuk. De verhalen (en een paar gedichten) zijn niet te kort, maar ook niet te lang, dus zeer geschikt om tussendoor te lezen.

Hieronder fragmenten uit de drie verhalen die er het meest bovenuit staken:

Fragment uit 'Het wonder' door Susan Smit:

Dr. Jane Goodall is de zeventig gepasseerd, maar ze heeft nog steeds iets meisjesachtigs. Als ik haar ontmoet, heeft ze een Afrikaanse doek om haar schouders geslagen. Ze is klein en tenger, en heeft een zachtmoedige uitstraling. Pas als ze begint te spreken in weloverwogen bewoordingen komen haar kracht en onverzettelijkheid naar voren. Dit is een vrouw die weet waarover ze het heeft en die vastbesloten is om te vechten voor wat haar lief is: de dieren.

Over 'Het wonder':

Een kort stukje van iets meer dan twee pagina's over de ontmoeting van de schrijfster met Jane Goodall. Heel interessant om te lezen, en naar mijn mening te kort. Ik had er namelijk graag nog meer over willen lezen.

Fragment 'Naar Frankrijk of zoiets' door Netty van Kaathoven:

Zondag gaan we weer op pad

naar Frankrijk of zoiets

Vakantie heet dat en dan kun je

echt niet op de fiets

Over 'Naar Frankrijk of zoiets':

Een gedicht geschreven vanuit het oogpunt van een tienjarig jongetje. Erg leuk en makkelijk geschreven. Dit gedicht zou zeker ook niet misstaan in een kinderboek met wat leuke illustraties, maar Netty van Kaathoven schrijft dan ook proza en gedichten voor kinderen. Met afstand toch wel het vrolijkste stukje uit dit boek!

Fragment uit 'DNA-test' door Marlen Beek-Visser:

Het lijkt een ochtend als alle andere. Felippe Domingo is op de gebruikelijke tijd opgestaan. Hij heeft zich in zijn blauwe overall gehesen, heeft zijn wollen sokken aangetrokken en zijn voeten in de zwarte gezondheidsklompen geschoven. Zijn ontbijt bestaat, net als altijd, uit een bord havermoutpap. Ook heeft hij gewoontegetrouw de krant meegenomen naar het toilet. Het verschil is echter dat Felippe deze keer geen letter heeft gelezen.

Over "DNA-test":

Aan het begin heb je geen idee waarover het gaat en welke kant het verhaal op zal gaan. Het verloop van het verhaal en de conclusie vond ik echter heel verrassend en grappig, dus daarom staat dit verhaal bij mij in de top drie. Het diertje dat de hoofdrol speelt is ook origineel (in de context van dit boek), aangezien de meeste verhalen over honden, katten en paarden gaan (al zitten er ook nog een paar andere originele dieren in!).